CV

CV illustreret 2014_small

RELEVANT ERHVERVSERFARING

2013-
Kommunikationsrådgiver og corporate storyteller, Get Ajour
I mit eget firma løser jeg konsulentopgaver for flere forskellige offentlige såvel som private institutioner. Opgaverne dækker over alt fra medieproduktion og -planlægning til foredrag, undervisning,  journalistik og kommunikationsrådgivning. Fokus er på Corporate Storytelling og strategisk kommunikation. Det gælder om at få organisationer, medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere til at involvere og identificere sig med væsentlige kernefortællinger.

2009-13
Kommunikationskonsulent på Diakonissestiftelsen
Ansat i direktionssekretariatet med strategisk ansvar for organisationens interne og eksterne kommunikation samt generalsekretærens omgang med presse og medier. Var faglig reference for kommunikationsteamets webmaster, grafiker og kommunikationsmedarbejder.

2008
Ansvarshavende redaktør på magasinet Crossing Borders
Projektansat under et kursus om ytringsfrihed og konfliktløsning for NGOen Crossing Borders, der arbejder for fred i Mellemøsten via dialog og medier. Udfordringen bestod i at etablere en fælles platform for unge journalister fra forskellige sider af en konflikt og udgive et magasin baseret på deres oplevelser med hinanden. Det var i den sammenhæng væsentligt at fokusere på faglighed og journalisternes fælles kultur, da de personlige konflikter og fortidens følelsesmæssige omkostninger var massive.

2008-09
Freelanceskribent
Skrev blandt andet for Politiken, Amnesty International og Samvirke.

2005-09
Bestyrelsesformand i NGOen ‘Crossing Borders’
Som bestyrelsesformand for NGOen har jeg en udviklet forståelse for det personlige engagement og evnen til at navigere sikkert blandt konflikter og stærke følelser.

2004-08
Ansvarshavende redaktør/opstart af to ugeaviser
Har været med til at starte to aviser op fra bunden. Den første blev til i skarp konkurrence med Politikens Lokalaviser og blev på blot to år den mest læste ugeavis i området. På den baggrund fik jeg det redaktionelle ansvar for ’Slotsbyerne’ – en Hillerødavis med debatskabende kvalitetsartikler fra lokalområdet. Jeg var ansvarshavende redaktør med en redaktion på fire fastansatte og et varierende antal freelancere under mig.

Avisen eksisterede fra 2006-08, hvorefter den blev opkøbt af Helsingør Dagblad og lukket ned som en del af en konkurrencestrategi.

2003-04
Journalist, Politikens Lokalaviser
Ansat som journalist på aviserne Hverdag, HverWeekend og Frederikssund Avis.

2002-03
Redigerende journalist, Urban
Fast afløser i redaktionen. Satte sider op og redigerede artikeltekster til dagens avis.

2000-01
Webjournalist, Computerworld Online
Nyheds- og erhvervsjournalist for IT-branchen, fastansat journalist. Fokus på dansk e-erhvervsliv og digitale iværksættere. Arbejdede med området i tiden lige efter IT-boblen brast.

1999-00
Journalistpraktikant, Politiken
Primært på sektionen ’Indland’, hvor jeg skrev nyheder om politik, erhverv og samfund.

RELEVANT UDDANNELSE

2015- 
Forfatterskolen Gladiator
Optaget med et romanmanuskript, der gerne skulle finde udgivelse i året, der kommer. Skolen er et eksklusivt tilbud til såkaldte ‘skrivetalenter’, der er i gang med at skrive langt. Det er den officielle Forfatterskoles tidligere rektor Hans Otto Jørgensen, der leder Forfatterskolen Gladiator.

2010
Teknologisk Institut: Strategisk kommunikationsrådgiver
Certificeret i alt fra mediestyring og kriserådgivning til forandringskommunikation og daglige kommunikationsprocesser. Kurset var både teoretisk og praktisk forankret.

2006-08
Syddansk Universitet: Master i Redaktionel Ledelse
To-årig Masteruddannelse. Undervist i alt fra økonomisk styring, organisationsteori, medieudvikling, kommunikationsstrategi, brandstrategier osv. På det mere personlige netværksplan gav uddannelsen mig flere kontakter blandt lederne på adskillige nationale medier.

1993-2002
Roskilde Universitetscenter
Cand.comm i journalistik – bachelor i historie. Et semester taget på Universidad Autónoma de Barcelona. Uddannelsen tager sædvanligvis 7 år (inklusiv praktik). Jeg brugte yderligere et halvt år på Journalisthøjskolen og et år på studierelevant arbejde.

1999 
Danmarks Journalisthøjskole
Tillægsuddannelsen. Blev undervist i både tv-, radio-, avis- og magasinproduktion. Et halvt års varighed efter endt bachelor i historie.

PROFESSIONELLE NETVÆRK

2015-
Den Danske Publicistklub, et socialt netværk for journalister og mediefolk. 
2015-
Under optagelse i Global Network, trods navnet et dansk erhvervs- og salgsnetværk.
2014-
Rotary, verdensomspændende velgørenheds- og erhvervsnetværk
2013-
Bennelux Business Club, internationalt netværk
2011-
Strategiske kommunikationsrådgivere
, personligt netværk
2010-2014
Wow Exenet, karrierenetværk for ledere
2008-
Netværk af redaktionelle ledere
, personligt netværk

DIGITALT

Har arbejdet med web, magasin- og avisudgivelse i årevis og er hjemmevant i CMS-systemer (f. eks.: WordPress). Er superbruger i InDesign, Photoshop og Officepakken.

SPROG

Dansk
Modersmål

Engelsk
Flydende. Bosat og studeret journalistik i Washington D.C., USA. Har taget den internationale basisuddannelse på Roskilde Universitetscenter og har i øvrigt skrevet og redigeret artikler på engelsk. Certificeret i engelsk fra Berlitz med vurderingen: Excellent.

Spansk
Forståelse i skrift og tale – kan kommunikere på det private og sociale plan. Bosat og studeret medier og kommunikation i Barcelona.

ANDET

Har boet og studeret journalistik og kommunikation i USA, Spanien, Sydafrika og Australien, har gode internationale mediekontakter og har forsket i de sydafrikanske undergrundsjournalister under Apartheid og deres modstykker blandt de aboriginske australiere.